Care sunt semnele de uzura ale unui lant de motofierastrau?
Utilizarea indelungata a unui motofierastrau la diversele lucrari din gospodarie duce la scaderea performantei de taiere. Unul din principalele motive ale acestei scaderi de performanta este lantul motofierastraului.Un lant bine ascutit are o importanta deosebita in realizarea in bune conditii a taierii lemnelor:
– creste viteza de lucru, sporeste productivitatea si confortul nostru
– prevenim accidentele si ne usuram munca
– reducem costurile de intretinere al motofierastraului, al consumlui de combustibil si prevenim uzura pieselor.
Cum ne dam seama ca avem un motofierastrau care nu functioneaza in parametrii normali datorita lanutului?
- Motofierastraul nu intra in mod obisnuit in lemnul pe care dorim sa il taiem. Trebuie sa fortam pentru a taia lemnul, exercitand o presiune mai ridicata de taiere.
- In timpul taierii se obtine un rumegus marunt si prafuit, care in mod normal are dimensiuni mai mari.
- Se acumuleza fum chiar daca procesul de ungere functioneaza corespunzator.
- Motofierastraul ruleaza intr-o directie care provoaca o taietura stramba. Acest lucru indica faptul ca dintii sunt uzati sau ca lungimea dintilor de taiere este inegala.
- Motorul are un zgomot ciudat (zbarnaie si bate) in timpul taierii si este dificil sa obtinem o pozitionare precisa.
Chiar si cel mai bun lant isi pierde din calitati dupa o utilizare indelungata. Ca rezultat, lucrarea devine mai dificila, iar motofierastraul este supus unei uzuri crescute. Daca observati unul dintre semnele enumerate mai sus, cu siguranta lantul trebuie ascutit sau schimbat. Inainte de orice lucrare de taiere este indicat sa mergeti cu motofierastraul intr-un service autorizat care sa il verifice si sa il pregateasca. Sa ne pregatim, deci, de iarna cu un motofierastrau pus la punct!
Comentarii recente